måndag 19 april 2010

V 15 - Gestaltningsprocessen igång och första handledningsmötet med Nike!

En rad inlämningar som hamnar i tidskonflikt med varandra och igångsättandet av gestaltningsprocessen: Bedömningsmatris, SWOTanalys, lektionsplanering till Malin, blogg och göra färdigt presentationen av italienpraktiken. Trots allt kommer man så igång genom onsdagens handledning. Jag kände mig väldigt inspirerad genom diskussionerna kring våra olika tankar och idéer. Som ingång i detta arbete har mina tankar kretsat kring någon form av foto/film. En annan tanke som har dykt upp är en form av mobil.

Under handledningsmötet pratade vi också om att gå in i en roll för att gestalta, undersöka t ex två motsatta förhållningssätt till den stress man känner i vardagslivet. Alla måsten vi känner oss förpliktigade till. Vi skall källsortera, alla saker på rätt plats, köpa ekologiskt och gärna närproducerat, åka kollektivt  eller helst gå så att man får frisk luft och motion och inte kostar sjukvården massa extra pengar. Skänka pengar till Radiohjälpen genom alla galor är ett måste och alla olika medecinska fonder, stadsmissionen och de hemlösa och glöm inte att köpa Faktum. Tahiti måste få hjälp att bygga upp landet, barnhemmen i de gamla östländerna är fortfarande lika fattiga. En bekant i Norge stickar sockor till barnen i Ukraina..Romerna i Rumänien är de fattigaste och har den lägsta statusen i Europa..I Göteborg ser vi hur de sitter med blicken ner i asfalten.

På väg till och från arbetet såväl som i hemmet nås man av olika tiggerier per brev, telefon och inte minst från alla möjliga och omöjliga programinslag TV. Allt är behjärtansvärt men det ger nog många av oss dåligt samvete. Väl hemma: barn, mat, läxor, fritidsaktiviteter, naturkatasrofer och världspolitik politik vid diskbänken, ekonomin, planering för helger och födelsedagar, vänninor, kultur, äldre släktingar som behöver hjälp och så läcker taket...måste kolla mejl och sms...Sängdax  huvudet ett enda surr...men som Siw malmqvist sjunger "och så ska man ju va - älskarinna" ...

Så åter till min mobil som nu har fått ett cyckelhjul med en ekorre fastsatt på ovansidan ( i min skiss). I
hjulet hänger små tv- monitorer av olika slag. Man hör och ser en hel del av de intrycken man upplever på en dag. Det hänger även speglar i olika former som kan symbolisera en reflektion av alla intryck. Några speglar är övertejpade. Här har man stängt av. Man har försökt värja sig för en del intryck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar