fredag 30 oktober 2009

v 42 Digital miljö, visuallitet och retorik.- Pecha Kucha

Pecha Kucha Göteborg
Uppdrag Pecha Kucha - Min samling!

Jag är också en som "samlar på mig" dvs av bra att ha grejer så väl som saker endast för sin skönhet eller något som får min fantasi att gå i gång. Ja det kan vara en sidenshal för flera tusen eller en plastbit jag hittat på gatan. Vackra ord eller konstiga ord som på något sätt berör. Alltså vad som helst. Jag var redan i gång vid fyra - femårsåldern bland farmors tygbitar och farfars verktyg och målarburkar.
Vid redovisningarna dök frågan om vad en samling egentligen är upp. Kanske ett förhållningssätt till tingen ?? eller så ligger det kvar en känsla från jägar och samlarperioden i våra gener, men nu var det ju formen för visningen vi skulle fokusera på.

Formen P K gör att man måste begränsa sig. Alltså blir innehållet mera koncentrerat. Ser man ur elevperspektiv passar tiden perfekt. Lagom genomgångstid är MAX 15 minuter ( egen erfarenhet). Man skall väcka intresse, informera och ge tid till frågor innan eleverna sätter i gång med sitt arbete under en lektion som ofta inte är mer än 40 miuter lång.

En halv P K och 10 bilder blev en mycket kort inblick i vår Norgesegling.

 Vi seglade från Onsala till Hammerfest ca en eller två dagars segling från Nordkap som var vårt mål. Vädret var inte så att vi ville utmana i dessa vatten. Under de veckor som vi spenderade mellan Lofoten och Hammerfest var det ca 6+ både på land och i vattnet. En dag snöade det ordentligt men snön la sig inte under 600 hundra meter. Detta var alltså i slutet av juli början av augusti. Några veckor innan hade det varit runt 25 +. Vi träffade flera familjer som med sina småbåtar sett späckhuggare på nära håll. Någon sa att om man visslade och de var i närheten kom de upp och simmade bredsides med båten. Oj, vad vi visslade den sommaren. Vid telesamtal med Sverige hörde vi däremot att ett gäng späckhuggare just då befann sig utanför Smögen. Pust....

Nu gjorde vi inte detta på en sommar. Vi la upp båten där vi hamnade med tanke på tiden vi hade att passa. Vi var hemifrån 4-5 veckor varje sommar (inkl resa upp till båten). Vi seglade i Norge sju somrar med vår lilla segelbåt på sju meter.

Åter till Pecha Kucha. Här är en länk till en
en "lokal plattform för en värld av kreativitet".Mattias berättade om detta forum vid genomgången.Klicka på länken ovan och anmäl dig. Själv ser jag verkligen framemot att få ta del av föredragen och samtidigt träffa en massa nya kreativa människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar