måndag 5 oktober 2009

Interkulturell pedagogik-- en konferans om inkluderande pedagogiska tankesätt och metoder. En forts. från v 39

Mötet med Michael Azar blev en höjdpunkt, kunnig ödmjuk och nyfiken män framförallt han utgick ifrån Att vi hade Något att tillföra. Diskussionsgrupperna blev dynamiska. Deltagarna representerade Olika yrkesgrupper män Gemensamt var Erfarenhet från arbete med det sk "mångkulturella". Vi diskuterade med stor Inlevelse. Samtalen Höll sig kring Frågan om vad för människor Lägger betydelse i begreppet "det mångkulturella samhället" och hur man Skall förstå "kultur" i förhållande till makt och kunskap.Gruppen var Långt ifrån enig i Frågan "vad är kultur?
M Azar Var Runt i alla grupperna. I vår grupp noterade han en oenighet som jag tror kom av Olika Utgångspunkter i våra arbeten. Azar styrde sedan sammanfattningen utifrån var våra diskussioner landat och Inte som det Ofta blir, utifrån vad föreläsaren Planerat.
Så Länge jag kan minnas har jag alltid statt för Ideen Att man i möte med "andra" kulturer Bör dvs leta efter likheter Gemensamma nämnare i stallet för olikheter ...
I mina reflektioner från dagen hänger följande tanke kvar:
Olikheter och oenigheter finns överallt och är eller Bord uppfattas som en Tillgång Inom alla kuturer. Vår egenDemokrati bygger dessutom på detta!!

Webzone Magazine en artikel om integration!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar